Yacht of the year

De “EQUANIMITY”, het super Yacht dat op 7 juni j.l. werd gedoopt te Alblasserdam, dat tijdens de doop muzikaal ondersteund werd door de EARTHQUAKE BRASSBAND, is inmiddels onderscheiden met twee awards.

  • “Best Yacht of the Year over 82m” at the 2014 World Yacht Trophies
  • “The Finest New Yacht of the 2014 Monaco Yacht Show”

Op 13 september won Oceanco’s verbluffend nieuwe 91,5m superyacht Equanimity de prestigieuze award voor “Best Yacht of the Year over 82m” bij de 2014 World Yacht Trophies.  De exclusieve award ceremonie georganiseerd door LuxMedia Group, nam plaats in Cannes bij het Carlton Beach Hotel tijdens een gala diner waarna de awards gepresenteerd werden. Tot slot vond een spectaculaire parade plaats van yachts die langs de kustlijn vaarden.

Equanimity is de industrie’s eerste superyacht expliciet ontworpen en gebouwd conform Passenger Yacht Code (PYC) en kan comfortabel 26 gasten herbergen.

Oceanco’s in-house design team is verantwoordelijk voor de styling van de buitenkant en de layout, terwijl de industrie gerenommeerde designer Andrew Winch Designs het serene op Azië geïnspireerde interieur voor haar rekening nam.

Op 23 september onderscheidde Equanimity zich nog meer door eveneens het gerespecteerde “The Finest New Yacht of the 2014 Monaco Yacht Show”— the Best in Show! binnen te slepen. De award ceremonie nam plaats in het mooie nieuwe door Norman Foster  ontworpen Yacht Club of Monaco. De directeur van de Monaco Yacht Show presenteerde Oceanco de award tijdens de opening van de show op de cocktailreceptie, bijgewoond door leden uit de industrie, de pers en VIP’s.